CONT UNIC
Odata inregistrat intr-unul dintre siteurile membre ale Comunitatii NN, acel cont il vei putea folosi in oricare dintre celelalte siteuri membre.
INCHIDE
 

La facultate particulara sau la facultate de stat?

        

Vezi toate articolele scrise de: aida_mirel
3382 | 5 |
5
Acorda o nota:

Alte articole

  • Tesaturi, stofe, accesorii pentru dame

    Accesoriile pentru femei, hainele si pantofii niciodata nu sunt suficienti. Fiecare petrecere sau eveniment trebuie marcat cu o pereche noua de pantofi, sau cu o rochie, un...

  • Impresii dintr-o vacanta fierbinte!

    Iata-ne pusi pe treaba. Sau, mai exact, marea majoritate dintre noi ne-am reluat locurile in spatele calculatoarelor, ne-am pus iar ceasurile sa sune la 6.00 pentru ca am...

Vezi toate articole scrise de aida_mirel
BAC-ul s-a terminat. Cu un numar de absolventi si mai mic fata de cel de anul trecut. Este de inteles situatia deoarece Legea invatamantului si ministrii Educatiei se schimba foarte des in tara noastra. Neavand nimic clar, concret, este greu sa te concentrezi asupra viitorului, asupra ceea ce vrei sa faci pe viitor. Si oricum nu mai conteaza cand iei BAC-ul, cu ce nota, deoarece locul la facultate iti este asigurat.

Anual, zeci de mii de tineri deschid portile facultatilor particulare din Romania. Tot anual, zeci de mii de tineri ies pe portile facultatilor particulare ca medici, avocati, profesori, ingineri etc. In ziua de astazi, facultatea nu mai reprezinta o provocare pentru niciun tanar. Nu mai exista noptile de toceala, zilele de stat in biblioteca sau studiul intensiv inainte de admitere. Nu mai exista emotiile sau dorinta de a fi mai bun, de a-ti depasi limitele. Astazi poti alege sa studiezi orice domeniu vrei fara nicio problema. Cu diploma de la bacalaureat, cateva acte si o suma de bani, iti asiguri locul intr-o facultate particulara, de prestigiu. Admiterea este simpla si nici nu te vei stresa pe la examene deoarece majoritatea sunt grila. Sa nu mai vorbim de timpul liber pe care il vei avea! Singura ta problema, de proaspat student, va fi aceea de a fi in trend. Si ai mare grija ca trendul se schimba des in facultatile particulare!

Sunt totusi si tineri care opteaza pentru o facultate de stat. Daca ai norocul sa fii foarte bun, poti intra la locurile fara taxa. Daca nu faci fata concurentei de 10/loc, poti merge la locurile cu taxa. Trebuie sa sti insa ca, taxele la facultatile de stat, sunt mult mai scumpe decat taxele de la cele particulare. La capitolul studiu, parerile sunt impartite si dezbaterile lungi. Nu baga nimeni mana in foc ca la stat se invata mai mult si mai intens decat la particular. Poti baga mana in foc, insa, ca trendul din facultatile de stat se schimba intr-un ritm mai lent decat cel din facultatile particulare.

Ceea ce este trist, este faptul ca majoritatea absolventilor de liceu, din ziua de astazi, nici macar nu stiu ce vor sa faca in viata, la capitolul profesie. Invatamantul din Romania nu ne invata copiii sa fie creativi, sa-si descopere talentele si afinitatile. Invatamantul din Romania ne invata copiii dupa niste sabloane in care florile sunt obligatoriu rosii si soarele e galben. Daca indraznesti sa spui ca florile sunt albastre si soarele e verde, nu vei promova anul scolar.
Tot in categoria "sabloane scolare" intra si facultatile private. Dar nu te stresa, nici ca parinte si nici ca absolvent de liceu, caci locul intr-o facultate il ai asigurat!
Articol adaugat la data: 10.07.2012Comenteaza
Introduceti codul din imagine pentru verificare:
 

ADAUGA COMENTARIU

5 comentarii

#161805
can you write my essay for me, write my essay reviews write my essay for money - [url=https://writemyessayy.us/]hire someone to write my essay[/url] https://writemyessayy.us/
Adaugat de Anonim la data de: 17.06.2019
#889
Wow, this is in every recepst what I needed to know. http://lujqci.com [url=http://kukeax.com]kukeax[/url] [link=http://mhmgseyx.com]mhmgseyx[/link]
Adaugat de Anonim la data de: 20.05.2016
#838
WOW! Powerful insight, Jessica. You articulate so well what many of our hearts already know but can’t seem to say. Thank you for reminding me that Jesus was an engaging, creative counamicmtor.
Adaugat de Anonim la data de: 19.05.2016
#766
Hello there. I ran across your current blog site the paralcuitr on the internet. A great report. Let me make sure you bookmark it as well as go back to find out more of the tips. We appreciate you the particular post. it is going to surely return.
Adaugat de Anonim la data de: 18.05.2016
#694
Tam and AT:Realize that this is coming from someone who has hit 6+ deer in 3 collisions. I've also have another three close calls.Also, about every 5 years or so I get a "love tap" by some a$$h*le who can't drive. Last time it was a custom fender from a dumb girl who I was trying to let merge in front of me. Actually, what she wanted to do was to make a left turn into a strip-mall from the far right lane. She stuck around just long enough for me to snap a photo of her SUVHooray if the nazi rollsr-ekate works for you, for me, it would be a garage queen.
Adaugat de Anonim la data de: 17.05.2016


 

Despre autor

aida_mirel
4
2
587
35
 


 

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro