CONT UNIC
Odata inregistrat intr-unul dintre siteurile membre ale Comunitatii NN, acel cont il vei putea folosi in oricare dintre celelalte siteuri membre.
INCHIDE
 

Este mai greu sa fii parinte in secolul 21?

        

Vezi toate articolele scrise de: aida_mirel
2368 | 1 |
5
Acorda o nota:

Alte articole

  • Tesaturi, stofe, accesorii pentru dame

    Accesoriile pentru femei, hainele si pantofii niciodata nu sunt suficienti. Fiecare petrecere sau eveniment trebuie marcat cu o pereche noua de pantofi, sau cu o rochie, un...

  • Impresii dintr-o vacanta fierbinte!

    Iata-ne pusi pe treaba. Sau, mai exact, marea majoritate dintre noi ne-am reluat locurile in spatele calculatoarelor, ne-am pus iar ceasurile sa sune la 6.00 pentru ca am...

Vezi toate articole scrise de aida_mirel
Este o intrebare care ma tot bantuie de ceva vreme. Si asta pentru ca majoritatea parintilor din ziua de astazi (ma refer la generatia noua de parinti) sunt foarte stresati in ceea ce priveste educatia si cresterea copiilor lor. Pornind de la acest stres, lucrurile se schimba din toate punctele de vedere, generand conflicte si probleme. Pornind de la tema mea de gandire, m-am gandit sa fac o lista de comparatii intre parintii nostri si parintii din noi!

In trecut....
Incerc sa imi dau seama care erau problemele parintilor de acum 30 de ani. Mai departe, in trecut, nu ma avant deoarece nu-mi permite varsta. Acum 30 de ani, mama si tata aveau servicii in fabrici si uzine. Sistemul si societatea erau de asa natura incat nu prea existau problemele sau stresul "zilei de maine". Traiau, ce-i drept, intr-un "con de umbra", dar stiau sa se bucure de copiii lor, de timpul liber, chiar si de munca. Copiii lor se imbolnaveau rar desi de jucau in tarana sau in fata blocului, desi mancau fructe nespalate, culese direct din pom. Copiii lor, adica generatia noastra, faceau la olita pana implineau varsta de un an, mergeau la gradinita din sat sau de la coltul strazii, isi petreceau vacantele la bunici. In urma cu 30 de ani, nu exista nimic de ales. Nu se punea problema de cursuri optionale, de posturi TV, de haine de firma, de tipuri de salam etc. Totul se derula dupa o rutina placuta pentru ei si plictisitoare pentru noi.

In prezent...
In prezent, lucrurile stau total diferit. Pornind de la locul de munca, pe care te astepti oricand sa-l pierzi, pana la alegerile pe care trebuie sa le faci la nesfarsit. In permanenta trebuie sa alegi intre lucruri despre care nici macar nu ai timp sa te informezi. Problema este ca, de alegerile pe care le faci tu, ca parinte, depinde viitorul copilului tau. In cele mai multe cazuri, parintii nu sunt pregatiti sa faca fata acestor decizii. Nu stiu cand si cum sa se impuna, nu stiu sa ceara explicatii. Mai exact, iata de ce este mai greu sa fii parinte in secolul 21. Nu poti sa stai linistit nici atunci cand copilul tau s-a dus pana la magazinul de vizavi. Tresari de fiecare data cand auzi claxoane sau scarturi de masina pe strada. Iti este frica sa-ti mai lasi copilul sa se joace in fata blocului/pe strada din cauza masinilor si a scuterelor care merg cu viteza. In permanenta esti stresat si iti stresezi copilul spunandu-i "nu ai voie", fara sa-i explici de ce "nu are voie" sa faca nimic. Nu are voie sa faca aproape nimic pentru ca aproape totul dauneaza!

Cum facem fata? Este evident ca multi dintre noi, parintii din generatia noastra, nu facem fata! Cum mergem inainte? Pe bajbaite!


Articol adaugat la data: 29.06.2012Comenteaza
Introduceti codul din imagine pentru verificare:
 

ADAUGA COMENTARIU

1 comentariu

#327
e foarte greu sa fii parinte in ziua de astazi, cand nu ai nimic sigur, cand nu sti nimic sigur. sunt foarte multi parinti, din generatia tanara, care se trezesc in fata anumitor situatii si nu stiu cum sa reactioneze. suntem bombardati cu informatii si studii si stiri care, in loc sa ne ajute, mai mult ne bulverseaza. si situatia este amplificata si de draga noastra conducere!
Adaugat de Anonim la data de: 29.06.2012


 

Despre autor

aida_mirel
4
2
587
35
 


 

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro