CONT UNIC
Odata inregistrat intr-unul dintre siteurile membre ale Comunitatii NN, acel cont il vei putea folosi in oricare dintre celelalte siteuri membre.
INCHIDE
 

Cat de benefic este catalogul on-line in invatamantul romanesc?

        

Vezi toate articolele scrise de: Adina Maria Lazar
1972 | 0 |
Acorda o nota:

Alte articole

  • Cati bani cheltuie parintii pe jucariile copiilor?

    In ultimii ani au aparut o multime de firme distribuitoare de jucarii pentru copii care fac minuni. Jucarii care ii invata pe copii sa mearga, sa vorbeasca, sa cante, care le...

  • Margelutele si bijuteriile de sezon

    Vara este anotimpul accesoriilor vesele, al margelutelor si al bijuteriilor in culori calde, pozitive, care sa ofere viata si culoare. Pe internet, in targuri sau magazine...

Vezi toate articole scrise de Adina Maria Lazar
La Cluj, s-a terminat cu absentele si notele ascunse parintilor. Potrivit citynews.ro, cataloagele on-line au luat deja cu asalt cateva scoli din Cluj. Astfel, parintii pot verifica la orice ora, si in orice zi, situatia scolara a copiilor. Profesorii afirma ca existenta cataloagelor on-line a condus catre un numar redus al absentelor din scoli. 

Invatamantul romanesc se modernizeaza de la an la an. Nu stim exact daca toate aceste schimbari sunt facute de dragul elevilor sau de dragul profesorilor, dar ele apar. Ultimele noutati sunt cataloagele on-line. Astfel, parintii pot sa-si controleze copiii mult mai usor, afland notele, absentele, problemele copiilor lor. Daca parintii si profesorii se bucura, copiii incep deja sa se ingrijoreze. Este clar ca odata ce sistemul va functiona, trebuie sa se tina si ei, serios, de scoala. 
„Atentia elevilor, atat pentru a invata, cat si pentru comportarea lor in scoala a devenit mai mare. Parintele poate urmari evolutia copilului in timpul scolii, la disciplinele de la clasa respectiva, vazand notele. Dar pot vedea si daca el a lipsit sau nu in acest interval” – declara Constantin Corega, directorul Colegiului National Emil Racovita. 

Cataloagele on-line reprezinta inca un pas pe care sistemul de invatamant romanesc l-a facut. Singura problema este aceea ca, momentan, cataloage on-line exista doar in cateva scoli din Cluj. Desi costurile sunt minime, si categoric sunt necesare, acest tip de cataloage on-line nu exista in Bucuresti. Sa fie vorba de norocul elevilor sau de indiferenta profesorilor si parintilor? Sau poate ca elevii din Bucuresti sunt atat de deschisi si sinceri cu parintii lor incat cataloagele on-line chiar nu sunt necesare. 

Avand in vedere cat de slaba este situatia elevilor din Romania, la invatamant, orice schimbare legata de transparenta este mai mult decat bine-venita. Astfel, cataloagele on-line, poate sedintele on-line cu parintii, o relatie cat mai deschisa intre elev-profesor-parinte, nu poate aduce nimic rau invatamantului romanesc. Daca parintilor si profesorilor le este tot mai greu sa faca fata provocarilor oferite de elevi, poate ca o modernizare a sistemului de invatamant, care sa ajute la fluidizare informatiei, care sa contribuie la o comunicare mai eficienta intre parinti si profesori, este benefica pentru toti cei implicati.

Din pacate, lucrurile bune avanseaza foarte greu in Romania. Si pentru ca este in joc viitorul copiilor nostri, poate ca noi, ca parinti, ar trebui sa fim mai implicati si sa grabim putin aceste schimbari. Nu ar fi rau ca parintii sa ceara scolilor, unde copiii lor invata, cataloage on-line. Nu ar fi rau nici sa ajute la implementarea acestora. Indiferent de ajutorul acordat, trebuie sa tinem minte ca suportul nostru este benefic, in primul rand, pentru copilul nostru!


Articol adaugat la data: 05.11.2012
Acest articol nu a primit inca niciun comentariu. Fii tu primul care o face. Spune-ne parerea ta!Introduceti codul din imagine pentru verificare:
 

ADAUGA COMENTARIU

0 comentarii 

Despre autor

un copil
316
16
 


 

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro