CONT UNIC
Odata inregistrat intr-unul dintre siteurile membre ale Comunitatii NN, acel cont il vei putea folosi in oricare dintre celelalte siteuri membre.
INCHIDE
 

Au inceput facultatile! Haideti la shopping de diplome!

        

Vezi toate articolele scrise de: Adina Maria Lazar
1766 | 7 |
5
Acorda o nota:

Alte articole

  • Cati bani cheltuie parintii pe jucariile copiilor?

    In ultimii ani au aparut o multime de firme distribuitoare de jucarii pentru copii care fac minuni. Jucarii care ii invata pe copii sa mearga, sa vorbeasca, sa cante, care le...

  • Margelutele si bijuteriile de sezon

    Vara este anotimpul accesoriilor vesele, al margelutelor si al bijuteriilor in culori calde, pozitive, care sa ofere viata si culoare. Pe internet, in targuri sau magazine...

Vezi toate articole scrise de Adina Maria Lazar
Nici nu a inceput bine un nou an universitar si deja una dintre cele mai cunoscute universitati particulare din Romania - Bioterra - este in plin scandal. Subiectul scandalului priveste obtinerea diplomelor de licenta in mod fraudulos. 

Stim foarte bine ca in Romania nu se mai invata. Acest lucru este dovedit atat de numarul in scadere al absolventilor la examenul de bacalaureat cat si de numarul mare de facultati particulare unde accesul se face doar pe baza unui interviu. Lucrurile merg foarte simplu! Nu conteaza daca inveti sau nu deoarece locul intr-o unitate superioara de invatamant iti este asigurat contra cost. Cu cateva mii de euro poti deveni medic, avocat, profesor, politist sau inginer. 
Carierele se vand pe banda rulanta indiferent ca recunoastem sau nu, indiferent ca ne place sau nu. Ba chiar le incurajam existenta deoarece ele ne ajuta sa obtinem „eticheta” fara de care nu putem trai, la ora actuala. Si cel mai trist este faptul ca anual mii de tineri devin licentiati in profesii despre care nu stiu nimic.

Si ca sa fim si mai sinceri, parintii sunt cei care incurajeaza acest sistem defect. In Romania sunt doua categorii de parinti. O parte sunt cei pentru care conteaza doar calificativul si care „programeaza” deja cariera copilului fara sa-i ofere acestuia posibilitatea de a alege, posibilitatea de a face ceea ce-i place. Acestia se concentreaza catre profesii din avocatura, medicina, invatamant. Copiii lor invata si reusesc sa se licentieze in alegerea facuta de parinti insa niciodata nu vor excela in profesia lor deoarece nu o practica din placere ci din obligatie.

A doua categorie de parinti prefera sa cupere diploma copilului, de la cea mai fitoasa universitate particulara. Copilul obtine diploma si s-a blocat instantaneu. Nu stie ce sa faca cu ea sau unde sa se duca. In cel mai fericit caz, acesti copii cu diplome cumparate, nu vor profesa niciodata – ceea ce pe noi ne avatajeaza foarte mult. In cazul in care nu avem noroc, vom simti pe pielea noastra cum este sa te consulte un medic care incurca plamanii cu rinichii. Vom simti pe pielea noastra (eu am trecut deja prin aceasta experienta) cum este ca farmacistul sa-ti dea un medicament gresit, cum este ca profesorul sa nu stie sa vorbeasca corect romaneste. Vom simti cum ne cade tavanul in cap deoarece inginerul constructor nu a calculat bine structura de rezistenta a casei.Toata comoditatea adoptata de parinti, in privinta educatiei copiilor lor, va fi platita cu varf si indesat atat de catre ei cat si de catre copiii lor. 

Sistemul in care traim este creat de noi, dezvoltat de noi si „platit” tot de noi!


Taguri:  indiferent  inceput  deoarece  foarte  romania 
Articol adaugat la data: 03.10.2012Comenteaza
Introduceti codul din imagine pentru verificare:
 

ADAUGA COMENTARIU

7 comentarii

#860
I’ll have to ask my sister … there was such a mixture of new woodsy scents in the air. When I asked (we were in her convertible) she mentioned 3 types of trees that combined for the &#r2p6;1e8fume’. Perhaps crepe myrtle wasn’t one of those? Homework time. http://jrihetgbiup.com [url=http://yecoyvmydab.com]yecoyvmydab[/url] [link=http://dbifsluydyt.com]dbifsluydyt[/link]
Adaugat de Anonim la data de: 19.05.2016
#809
Is that a whole meal for you? Does it really keep you full? I would have thought all that fruit would have been high in caleoirs. Good to know it's not. I might have to try it.
Adaugat de Anonim la data de: 19.05.2016
#784
Dear Nithn,Thaak you for your comment and for the correction regarding the number of countries in Africa. The really sad part is that missed my point completely. This post was about the love of my sisters no matter where they are in the world and my hope that all of us will eventually appreciate our natural born beauty. http://dwjknekn.com [url=http://voosrvn.com]voosrvn[/url] [link=http://hzqyyas.com]hzqyyas[/link]
Adaugat de Anonim la data de: 18.05.2016
#738
if anyone here like beauty channels I also have one! I welcome any and all ideas for videos and once I hit a certain number of subscribers we are gonna have a contest!! YAY!Thanks for checking it ouowuww.yout!be.ctm/user/bethwillis91Beth
Adaugat de Anonim la data de: 17.05.2016
#716
I aprptciaee you taking to time to contribute That's very helpful.
Adaugat de Anonim la data de: 17.05.2016
#679
00The Child support guleniids need to change as well. I have my kids 50% of the time. Shared custody. One week on and one week off. I was still ordered to pay $450 a month as her income is lower than mine. Makes absolutly no sense. I can understand me paying for the bigger portion of extra ordinary expenses etc but this is rediculous. She is getting paid to have our son 2 weeks of the monthMarch 18, 2013 at 5:22 pmShare:
Adaugat de Anonim la data de: 09.08.2015
#391
Nu doar parintii sunt de vina. In fond ei vor doar binele copiilor lor. Doar ca uneori procedeaza gresit. Eu nu-i inteleg pe domnii care vor sa ajunga in varful sistemului (de invatamanat in cazul nostru). De ce vor sa ajunga daca n-au nimic de schimbat in bine, de modelat, etc.
Adaugat de angyciobanu la data de: 08.10.2012


 

Despre autor

un copil
316
16
 


 

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro