CONT UNIC
Odata inregistrat intr-unul dintre siteurile membre ale Comunitatii NN, acel cont il vei putea folosi in oricare dintre celelalte siteuri membre.
INCHIDE
 

Alimentele prajite nu mai sunt un pericol pentru sanatate?

        

Vezi toate articolele scrise de: aida_mirel
3308 | 10 |
5
Acorda o nota:

Alte articole

  • Tesaturi, stofe, accesorii pentru dame

    Accesoriile pentru femei, hainele si pantofii niciodata nu sunt suficienti. Fiecare petrecere sau eveniment trebuie marcat cu o pereche noua de pantofi, sau cu o rochie, un...

  • Impresii dintr-o vacanta fierbinte!

    Iata-ne pusi pe treaba. Sau, mai exact, marea majoritate dintre noi ne-am reluat locurile in spatele calculatoarelor, ne-am pus iar ceasurile sa sune la 6.00 pentru ca am...

Vezi toate articole scrise de aida_mirel

Trebuie sa recunoastem ca nimic nu se compara cu o portie mare de cartofi prajiti si un cotlet de porc sau cateva aripioare de pui bine prajite. Si totusi, pana de curand, tot ceea ce insemna mancare prajita era considerat drept o adevarata „bomba alimentara” atat in privinta siluetei cat si a sanatatii. Iata ca, lucrurile se pot schimba si  in favoarea pofticiosilor. Cine sunt vinovatii acestui studiu?

 

British Medical Journal a publicat de curand un studiu care combate toate teoriile potrivit carora alimentele prajite favorizeaza aparitia bolilor de inima. Studiul in cauza conchide ca atat timp cat alimentele sunt prajite in ulei de masline sau ulei de floarea-soarelui, acestea nu sunt nocive si nu imbolnavesc inima.

Cercetatorii de la Universitatea din Madrid au realizat acest studiu avand ca voluntari 41.000 de adulti (cu varste intre 29-69 de ani). Astfel, cei 41.000 de oameni au fost impartiti in 4 grupuri diferite, repartizati in functie de cantitatea de alimente prajite consumate zilnic. Timp de 11 ani, voluntarii au fost monitorizati in vederea inregistrarii a diferite schimbari de sanatate. In cei 11 ani au fost notate 600 de infarcturi si 1100 de morti – cauzele fiind diferite, insa niciuna punand accent pe bolile cardiovasculare. In privinta starii generale de sanatate, nu s-au inregistrat diferente intre membrii celor 4 grupuri.

 

Cercetatorii au conchis faptul ca alimentele prajite in ulei corespunzator nu fac rau organismului uman. Isi pierd din proprietatile nutritive fara a afecta insa colesterolul sau inima. Prajitul in alt tip de ulei (in afara celui de masline sau de floarea soarelui) sau in ulei refolosit este cel care afecteaza sanatatea organismului uman. De asemenea, si prajelile in untura sunt periculoase pentru sanatatea noastra.

Ei bine, daca alimentele prajite nu ne afecteaza inima, nu trebuie sa intelegem acum ca 3 mese pe zi alcatuite din cartofi si carne prajite sunt sanatoase. Stim foarte bine ca alimentele prajite, consumate in exces, contribuie la acumularea kilogramelor in plus. Un alt aspect este acela ca acestea nu ne asigura toti nutrientii necesari functionarii corespunzatoare a organismului.

Pentru a fi sanatosi, plini de energie si cu un trup armonios trebuie sa mentinem un echilibru corespunzator intre alimentele pe care le consumam si miscarea fizica. O portie de cartofi prajiti poate fi acompaniata de o salata de legume. Daca alegem sa mancam o pulpa de pui prajita, putem renunta la paine si putem sa preparam o salata de rosii. Nu spune nimeni ca trebuie sa renunti definitiv la micile „placeri culinare” ale vietii ci doar sa le consumi moderat!

 

 



Taguri:  studiu  curand  sanatate  alimentele  prajite 
Articol adaugat la data: 30.01.2012



Comenteaza




Introduceti codul din imagine pentru verificare:
 

ADAUGA COMENTARIU

10 comentarii

#884
If you're looking to buy these areclits make it way easier. http://mvljotimu.com [url=http://hqflaav.com]hqflaav[/url] [link=http://bgmrhbduo.com]bgmrhbduo[/link]
Adaugat de Anonim la data de: 20.05.2016
#833
Malene, ja eller du limer dem fast med en lim pistol på et mad&2lareglasm#8e30; Alice, ja jeg prøvede at finde dem så lige som muligt, tog også lidt længere tid hehe..Louise Iih hmm vil tro det er fra feb. det i hvert fald fra i år af..
Adaugat de Anonim la data de: 19.05.2016
#762
En realidad, supongo que la intiaasfscción es inherente a nuestra existencia, y no una mera anécdota en ella. Creo que Schopenhaüer me daría la razón en esto. O más bien, yo se la estoy dando a él (como si a él le importara un bledo que yo le aprobase) Saludos, Sergio. No hace falta que comente nada del tema, creo que el 90% de la población mundial reconocería el riff, con eso está todo dicho, supongo.
Adaugat de Anonim la data de: 18.05.2016
#689
Attended a Good Friday service earlier this year in Naperville, Il. and was astonished to be served communion in the pre-filled cup you mention. My first thought was ‘only in Am1eicaRr7;!
Adaugat de Anonim la data de: 17.05.2016
#323
Dar de uleiul de palmier nu spun nimic cercetatorii astia, britanici? Apropo, ori de cate ori iese cate o stire pe piata, ori mai nastrusnica, ori mai aducatoare de bani in portofelul cuiva, ati observat ca, aproape invariabil, este acompaniata de sintagma "Un grup de cercetatori britanici au ajuns la concluzia ca...", pentru a i se da greutate si legitimitate stirii respective!?
Adaugat de Anonim la data de: 12.06.2012
#38
tigaile dry cooker sunt de toata lauda
Adaugat de didisor25 la data de: 13.02.2012
#18
EU NU II FAC NICIODATA PRAJIT FETEI MELE.
Adaugat de kuschi la data de: 03.02.2012
#14
eu stiam ca uleiul de masline nu se foloseste la prajit ci doar in salate. daca il folosesti la prajit isi pierde calitatile.
Adaugat de Anonim la data de: 30.01.2012
#13
Eu mereu am prajit doar in ulei de floarea soarelui si doar o singura data. Am schimbat uleiul de fiecare data.
Adaugat de greenkidb la data de: 30.01.2012
#11
Foarte frumos!
Adaugat de Anonim la data de: 30.01.2012


 

Despre autor

aida_mirel
4
2
587
35
 


 

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro